lauantai 31. heinäkuuta 2010

Miten toimin?

Kudo villasukat tai useammat alkavan syksyn ja talven aikana. Sukat saavat olla naisille tai miehille, tyylikkäät tai aivan tavalliset, jämälangoista kokoon kursitut tai varta vasten ostetulla uudella langalla neulotut. Mm. Tarjoustalo myy lankoja halvalla. Jos rahankäyttö tempaukseen puistattaa, katso Yhteystietoja-merkinnästä, mistä saisit ilmaislankoja. Sukkaohjeita löytyy mm. osoitteesta www.novita.fi, Neuleohjeet (katso Linkkilista blogin oikeassa laidassa). Kansanedustajista suurempi osa on miehiä kuin naisia. Nykyisen eduskunnan sukupuolijakauma on noin 60% miehiä, 40% naisia. Pidä tämä mielessäsi kun mietit sukan kokoa.

Villasukkien mukaan voit laittaa pienen viestin kansanedustajalle, mukava on myös kokomerkintä ja sukan valmistusmateriaali. Sukat toimitetaan eduskuntatalolle uuden eduskunnan astuessa valtaan ensi kevään lopulla. Toiveemme mukaan voimme viedä sukat yhtenä suurena eränä, ja niiden mukana yhteisviestin, joka kuuluu jotenkin näin:

Hei, olemme käsin kudottuja villasukkia! Ilmaston globaali lämpeneminen uhkaa pian tehdä meidät uhanalaisiksi. Kiitos kun teette päätöksiä, jotka varmistavat, että meitä tarvitaan jatkossakin!

Muistathan myös tempauksen Facebook-sivun. Liittymällä ryhmään "Ilmastosukat jalkaan - Kudo kansanedustajalle!" ilmiannat itsesi mukanaolijaksi. Se auttaa meitä hahmottamaan valmistuvien sukkien määrää.

Yhteystietoja

Kiinnostaisiko neulominen, mutta kaapissasi ei ole villalankoja? Tai olisiko sinulla päinvastoin tiedossa jokin tarpeeton villalankakerä, itseltä käyttämättä jäänyt tai mummin/tädin/äidin varastoista pyydettävissä oleva? Tarvitsisitko lainapuikot tai olisiko sinulla lainapuikkoja vaikka muille jakaa? Lanka- ja puikkoasioissa ota yhteyttä Tiinaan, alarwyn@gmail.com.

Onko sinulla hämäriä tai vähemmän hämäriä yhteyksiä eduskuntaan, vaikkapa joku tuttu avustaja? Onko sinulla tuttu töissä lankakaupassa, joka suostuisi kenties toimimaan villasukkien vastaanottopaikkana? Ota yhteyttä Milkaan, milka.pajukallio@gmail.com.

Oletko jo kutonut sukat, jotka haluat toimittaa eteenpäin? Ota yhteys Paulaan, jokonen@gmail.com. Sukkia voi toimittaa postitse, mutta niitä voi myös tuoda minulle Kumpulaan tai Helsingin yliopiston keskustakampukselle virka-aikana.

Puikot kauniiseen käteen! Ihanaa jos osallistut!

Jotta alkuun päästäisiin...

Ilmaston globaali lämpeneminen uhkaa koko maapalloa. Päättäjien - niin nykyisen kuin ensi keväänä valittavan uuden eduskunnan - rooli on merkittävä sen ehkäisemisessä.

Kudo villasukkapari tai villatumput yhdelle Suomen kahdestasadasta kansanedustajasta. Siten kiität edustajaa päätöksistä, joiden myötä villasukkia tarvitaan tulevaisuudessakin.

Tervetuloa mukaan! Ryhmään liittyminen ei edellytä sukkien kutomista, mutta jonkinlainen toiminta asian edistämiseksi olisi plussaa. Levitäthän sanaa!

http://paulamaarit.blogit.fi/ilmastosukat-miksipa-ei